ÁSZF

 

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webshopunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési  Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A szerződés tartalma:

 1. Üzemeltetői adatok
 2. Kereskedői adatok
 3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
 4. A vásárlás menete, megrendelés
 5. Szállítási feltételek
 6. Jótállás
 7. Az elállási jog ismertetése
 8. Elállási jog gyakorlásának menete
 9. Felelősség korlátozása
 10. Adatkezelés

1.      Üzemeltetői adatok

 • Cégnév: Szathmáry-Car Kft.
 • Székhely: 1139 Budapest, Csongor u. 5-7.
 • Telephely: 5000 Szolnok, Szántó krt. 58.
 • Adószám: 10510373-2-41
 • Cégjegyzék szám: cg.-01-09-881691
 • Elektronikus elérhetőség: info@szathmary.hu
 • Telefonos elérhetőség: 06-56-512-710

2.   Kereskedői adatok

 • Cégnév: Szathmáry-Car Kft.
 • Székhely: 1139 Budapest, Csongor u. 5-7.
 • Telephely: 5000 Szolnok, Szántó krt. 58.
 • Adószám: 10510373-2-41
 • Cégjegyzék szám: cg.-01-09-881691
 • Elektronikus elérhetőség: info@szathmary.hu
 • Telefonos elérhetőség: 06-56-512-710

3.      Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Webáruházunk autóalkatrészeket és kiegészítőket forgalmaz. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 27 %-os áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás és utánvét díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

4.      A vásárlás menete, megrendelés

1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba

2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Az „törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma.

3. Szállítási/fizetési mód kiválasztása.

4. Megrendelés

5. Szállítási / Számlázási illetve a belépési adatok megadása /Amennyiben már regisztrálta magát akkor be tud lépni. A megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció!/*

6. Az adatok megadását követően a " Megrendelés" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.

7. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.

8. A beérkezett megrendelését telefonon minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat!

*A megrendelés elküldése regisztráció nélkül is lehetséges! Amennyiben regisztrálni szeretne, a megadott elérhetőségeken munkatársaink rögzítik adatait és megadják a belépéshez szükséges felhasználó nevet és jelszót, melynek használatával a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, hogy ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 8-17 óráig történik. Amennyiben érdeklődése vagy rendelése 17 óra után érkezik be hozzánk, úgy annak feldolgozása a következő munkanapon kerül feldolgozásra. A rendelés teljesítésének teljesítési ideje raktáron lévő termékek esetén 1-3 munkanap, amennyiben nincs raktáron a termék úgy a teljesítés idejét minden esetben munkatársunk egyezteti Önnel.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

5.      Szállítási feltételek

A megrendelt terméket a 24H futárszolgálat szállítja ki az Ön által megadott címre.

Utánvéttel, készpénzes fizetés esetén a megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak készpénzben kell kifizetni.

Utánvéttel, Bankkártyás fizetés esetén a sikeres tranzakció visszaigazolása után indítjuk a megrendelt árut a megadott címre, ahol a csomag átvételekor a futárnak már csak a szállítás és az utánvét díját kell készpénzben kifizetni.

Utánvételes megrendelés esetén a szállítási költséghez az utánvételi díj még hozzáadódik.

 Szállítási költség:

1 kg-ig

 980 Ft

Súly meghatározása nagy terjedelmű, könnyű küldemények esetén:

hosszúság (cm) × szélesség (cm) × magasság (cm) = súly (kg)

6000

3 kg-ig

 1 150 Ft

5 kg-ig

 1 350 Ft

10 kg-ig

 1 590 Ft

 Az utánvét díjának összege az áru értékének 1%-a,de minimum 300Ft.

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

6.      Jótállás

A termékekre a vásárlás napjától számított 1-2 év garanciát vállalunk terméktől függően.
A termék meghibásodása esetén a fentebb megjelölt elérhetőségeken kaphat bővebb felvilágosítást. A jótállásra a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendelet vonatkozó hatályos rendelkezései az irányadóak.

7.      A vásárlástól való elállás joga

Webáruházunk vásárlóit megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet szerinti elállás joga. Amelyet a termék kézhezvételét követő 8 munkanapon belül lehet gyakorolni.

8.      Elállási jog gyakorlásának menete

Az elállást az alábbi feltételekkel érvényesíthető:

Elállás esetén a termék bontatlan vagy bontott, de tiszta és sértetlen állapotban érkezhet vissza Webáruházunkba.

Az elállásra vonatkozó igényt a vásárló e-mailben vagy személyesen jelentheti be.

A fenti jogszabályon alapuló elállást nem kell indokolni.

Cégünk kizárólag sérülésmentes vagy a rendeltetésszerű használatot meg nem haladóan használt termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni.

Cégünk követelheti a vásárlótól a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

Elállás esetén a termék visszajuttatásának költségei a vásárlót terhelik. A vásárlót ezen felül semmilyen költség nem terheli.

A termék ellenértékét a termék személyes visszajuttatásakor az Eladó azonnal visszatéríti. A postán vagy futárszolgálattal visszaküldött alkatrész árát a visszaérkezésekor haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül utalja vissza cégünk a vásárló által megadott bankszámlaszámra vagy egyeztetés után készpénzben is felvehető.

Utánvéttel visszaküldött terméket nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatási költségei is a vásárlót terhelik.

A visszatérítés a szállítási költségekre nem vonatkozik.

Amennyiben a vásárló nem a jelen ÁSZF és a vonatkozó jogszabályok alapján közli és gyakorolja elállási jogát, úgy a Webáruház a vételárat nem téríti vissza.

A jelen dokumentumban nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban lásd:

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II/5.) Korm. rendelet

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

 • Ha kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő általa szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került megrendelésre az alkatrész.
 • Gyári, eredeti alkatrész illetve elektromos alkatrész esetén.
 • Motorikus alkatrészek esetén, ha a csomagolását felbontotta.

9.      A felelősség korlátozása

A Webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását.

A Szathmáry-Car Kft nem vállal semmilyen felelősséget abban az esetben, ha a megrendelés során a gépjármű adatait tévesen vagy hiányosan adták meg, és ezáltal a vásárló az alkatrészt nem tudta felhasználni.

A Webáruház nem vállal semmi nemű felelősséget az interneten fogadott vagy küldött bármilyen adat meg nem érkezése valamint megváltozása miatt illetve bármilyen az internetes hálózatban bekövetkező hiba miatt, ami megakadályozza a Webáruház akadálytalan működését.

Szintén nem vállalunk felelősséget nem ajánlott vagy tértivevényes formában küldött levél vagy elektronikus adat elvesztése miatt, valamint bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba miatt.

10.      Adatkezelés

Webáruházunk használata során rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait bizalmasan  kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk át. Ez alól kivételt képez a postának vagy a futárszolgálatnak átadott, a kiszállításhoz szükséges információk. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a megrendelés teljesítéséhez használjuk fel.

Böngészés során technikai információk kerülnek rögzítésre (például a felhasználó IP címe,   a látogatás időtartama), mely személyes azonosításra nem használható, de statisztikai célokat szolgál. A rendszer adatokat tárol a felhasználó számítógépén is úgynevezett cookie formájában. A cookie-k a felhasználó azonosítására nem alkalmasak, azok csak a munkamenet idején élnek.

A megrendelt termékről számla készül, melynek tárolása a hatályos jogszabályokban előírt módon és ideig tárolásra kerül.

Adatainak törlését a rendszerből, módosítását bármikor írásban kérheti a szathmaryauto@szathmary.hu e-mail címen, anélkül hogy regisztrációja törlésre kerülne.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

 

 

`